2019. szeptember 18. szerda
Diána napja van
IdőjárásSzámítógépeden állítsd be kedvenceid közé a www.campinform.eu weblapot!

Vedd fel a címlistádra az inform@campinform.eu címet!

HirdetésekKiemelt partnereink
magyar angol német lengyel cseh szlovák

HÍREK

2017-09-02 09:52:06

 
XIX. Lakóautó börze és teadélután

Szeptember 30-án szombaton 9 órától a használt lakóautók őszi seregszemléjére cégünk a Levanter Lakóautó Kft. telephelyén kerül  sor, melynek címe: 1149 Budapest Mogyoródi út. 16-20.  (Hungaroszerviz telep, a Mexikói út sarkánál).
A Börze 9 és 14 óra között várja a látogatókat. A belépés magánszemélyek számára természetesen díjtalan, mint ahogyan a parkolási lehetőség is, amit a közelben lehet igénybe venni.
A börze utáni teadélután témái:
  • a lakóautók tömege, az erre vonatkozó előírások és a bevezetésre kerülő mérések
  • beszámoló az idei baltikumi útról
  • a jövőre tervezett lakóautós utak
A nap folyamán lehetőség lesz rá, hogy a lakóautók tömegét hitelesített eszközökkel leméressék az érdeklődők. Részletekért kattintson ide.
2017-08-31 08:48:43

 
BCC vakáció Kerekdombon

Jó hangulatú találkozót tartottak Tiszakécske, Kerekdombon a Baranyai Camping Club tagjai. Felnőtt és gyerek játékok, petanque bajnokság, horgászat, kisvonat, közös piac látogatás, remek ételek, na meg pálinka és az elmaradhatatlan meggyes! Részleteket, Deverdics Gábor beszámolója, valamint képgaléria.
2017-08-30 12:25:54

 
Talán van még néhány hely a kempingben

Az idén 25. alkalommal rendezik meg a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napokat, ahova több ezer embert várnak szeptember első hétvégéjén. A háromnapos rendezvényen borászati konferencia, felvonulások, vásár, borutca, folklórprogramok, kiállítások, koncertek és tűzijáték várja az ide látogatókat. Még néhány szabad parcella van a helyi kempingben, ezért érdemes időben útra kelni. Részletes programok.
2017-08-25 08:19:39

 
Ráckevei nyár a DKK-val

58 egységgel megtöltötték a ráckevei kempinget a Dunántúli Kemping Klub tagjai. A fürdés és pihenés mellet számos programot iktattak be az egy hetes nyaralásba. Beszámolót és a találkozó képeit Treszner Marcsi a klub elnöke küldte.
2017-08-23 08:14:37
Már most kezdődhet a tervezgetés!
 
A hosszú hétvége kellemes kikapcsolódás, és kiváló lehetőség a családi kempingezések szervezésére. 2018-ban tíz, ünnepekhez kapcsolódó hosszú hétvégére számíthatunk, így érdemes már most tervezni a jövő évi kempingezéseinket.
 
Tervezett munkaszüneti napok 2018-évben:

2018. január 1. hétfő Újév első napja, 3 napos hosszú hétvége
2018. március 15. csütörtök Nemzeti ünnep, 4 napos hosszú hétvége
2018. március 30. péntek Nagypéntek
2018. április 2. hétfő Húsvét, 4 napos hosszú hétvége
2018. május 1. kedd A munka ünnepe, 4 napos hosszú hétvége
2018. május 21. hétfő Pünkösd 3 napos hosszú hétvége
2018. augusztus 20. hétfő Államalapítás ünnepe, 3 napos hosszú hétvége
2018. október 23. kedd 1956-os forradalom évfordulója, 4 napos hosszú hétvége
2018. november 1. csütörtök Mindenszentek, 4 napos hosszú hétvége
2018. december 24. hétfő Szenteste, pihenőnap
2018. december 25-26. kedd és szerda Karácsony, 5 napos hosszú hétvége
2019. január 1. kedd Újév első napja, 4 napos hosszú hétvége
 
2018-ban 10 hosszú hétvégénk lesz, ebből három lesz három napos, és hat lesz négy napos, és egy 5 napos. Talán csak az lehet üröm az örömünkben, hogy a négy napos ünnepekkor, munkanap áthelyezés és előzetes ledolgozás miatt több hétvégi szabadnapunk eshet áldozatul. A szabadságunk jó megtervezésével és ütemezésével további kellemes napokat tölthetünk el a családdal, barátainkkal, itthoni és a külföldi kempingekben.
2017-08-20 12:29:41
„Arany Gyűrű” találkozó Szuzdal

Az Orosz Kemping és Karaván klub meghívására indultak útra az MCCC tagjai, július közepén négy lakóautóval, 7 fővel. Az út, amit megtettek 5820 km volt. Rengeteg élmény, új kempinges barátságok, részletes beszámoló, valamint képeket, Bálint Györgyi és Horváth József írása.
2017-08-14 14:19:40

 
Hatodik esztendeje annak, hogy a Budapesti Operettszínház társulata minden nyáron ellátogat Baja városába, hogy lenyűgöző operett és musical produkcióival örvendeztesse meg a Szentháromság tér hűséges közönségét.

A musicalek közül a legnagyobb sikerdarabokat élvezhették a nézők a Sugovica partján az elmúlt években, idén pedig egy káprázatos gálaesttel várja a műfaj szerelmeseit a fővárosi teátrum társulata, amelyben részleteket hallhatnak többek között a Elisabeth, Mozart!, Rudolf, Rómeó és Júlia, Ének az esőben, West Side Story, Cabaret című előadásokból is. Szerelem és gyűlölet, áldás és átok, jóság és gonoszság csap össze a csodálatos bajai Szentháromság tér színpadán!

A kempingeseknek külön szerencséjük van azzal, hogy a rendezvényekhez közel, de mégis nyugodt környezetben tudnak lepihenni. Nincs csodálatosabb érzés, mint reggel egy kávéval a kézben figyelni a kemping melletti Sugovica ébredését. Ezt megteheted, ha a Napsugár Ifjúsági Szálló- Kemping- Apartmanházban foglalsz szállást.
 
2017-08-13 15:21:17

 
Gyopárosfürdőn az MHKK kempingezői

A nyár egyik legmelegebb hetét választották az MHKK tagjai, egy kis Gyopárosfürdői lazításhoz. Szerencsére a színvonalas fürdőben mindenki megfelelően letudta hűteni magát, fel tudott készülni az esti lecsópartihoz. A találkozóról részletes beszámolót Tóth Csaba küldte, a galériában néhány kép idézik fel a találkozó hangulatát.
2017-08-07 10:29:50

 
Megjelent a F.I.C.C. Good to Know 2017. augusztusi hírlevele

A lapban a közeljövő találkozóiról olvashatunk információkat, továbbá néhány rövid cikket a kempingezés világából. Vásárok és kiállítások időpontjai, helyszínei.
Az angol nyelvű F.I.C.C. God to Know 2017. augusztusi száma innen letölthető.
 
2017-08-06 18:05:42

MCCC találkozó a Tatai Fényes Fürdő és Kempingben

Kalandosan indult az MCCC találkozója, a nyári meleget felváltotta a hidegfront, hatalmas zivatar jégesővel kombinálva fogadta az érkezőket. Tatán a Vörös és a Török család szervezte a találkozót, volt olyan résztvevő, akit „tejbe-vajba fürdettek meg”. Részletes beszámolót és fotókat Katona Júlia küldte el.
2017-07-27 09:46:02

 
Lakókocsi biztonságos vontatása

A lakókocsi vontatásánál fokozottan kell figyelni a pakolásra. A vonófej terhelése maximum annyi lehet, amennyit a vonóhorog és a vontatmány típustábláin külön-külön a gyártó engedélyez, de csak annyival terhelhető a vonóhorog amennyi a két típustáblán szereplő terhelés közül a kisebb érték. Érdemes új lakókocsi vásárlásakor, az első bepakolás után beállítani a megfelelő vonófej terhelést. Tapasztalatom szerint az 50-65 kg közötti tartomány megfelelő.

A fizika kegyetlen törvényeit demonstrálja látványosan a videón látható kísérlet. Ha odafigyelünk, elkerülhető a balesetveszély. A lakókocsi beszitálásának, felborulásának rizikója csökkenthető a bepakolt súly egyenletes elosztásával.
2017-07-19 14:43:29

 
Focipályán kempingeztek Decsen az MCCC tagjai

Ritka, hogy egy kempingtalálkozót nem a kimondottan erre a célra kiépített helyen tart meg egy klub. Az MCCC elnöksége Bálint Györgyi és Horváth Józsi segítségével megteremtették a kulturált kempingezés lehetőségét a decsi futballpálya melletti parkban. A klub új beruházásait is most vehették birtokba, ugyanis itt állították fel az új sátort, végleges lett a sörcsapoló és be lett üzemelve a zenegép. A programokról Katona Júlia küldött beszámolót, és képeket a fotógalériába. A szekszárdi Tolnatáj Televízió riportot készített a találkozó szervezőivel.
2017-07-18 10:54:30

 
Nyár, Tiszafüred, halászlé, barátok, buli

A cím mindent elmond az Magyar Hagyományos Kemping Klub tiszafüredi találkozójáról, ahonnan Marcsi és Gyuri küldött beszámolót, a képgalériában a legfontosabb pillanatok lettek megörökítve.
2017-07-14 09:32:04

 
Megjelent a F.I.C.C. Good to Know 2017. júliusi hírlevele

Beszámoló az F.I.C.C. Igazgatótanácsának rendes üléséről, ahol megválasztották 2020-ig a tisztségviselőket. A lapban a közeljövő találkozóiról olvashatunk információkat, továbbá néhány rövid cikket a kempingezés világából. Vásárok és kiállítások időpontjai, helyszínei.
Az angol nyelvű F.I.C.C. God to Know 2017. júliusi száma innen letölthető.
2017-07-13 09:33:06

 
Balatoni hétvégén a Volkswagen T3 Klub

2017 július második hétvégéjén egy nagyszerű hétvégét tölthettünk el a balatonszemesi Vadvirág kempingben. Erről következzen egy rövid beszámoló, amely reményeink szerint kedvcsináló lehet a következő találkozókhoz. :)
2017-07-12 08:44:56

 
Remek hangulat, jeles a kemping szolgáltatásaira…

Véget ért a 22. Bajai Halfőző Fesztivál. Fáradtan, de élményekkel telve tértünk haza az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiváljáról. A hangulatról, programokról a baja.hu weboldalon olvashatunk, Kelemen Áron fotóin a négy napos esemény egy-egy pillanatát örökítette meg.
Oldalunkon ajánlottuk ezt a rendezvényt kempinges társainknak. Akik eljöttek nem csalódtak, mert a nagy létszámú kempingező ellenére biztosítani tudták a kulturált kempingezés feltételeit. Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de aki volt már hasonló rendezvényen az bizony tudja, nem mindenhol tudnak megfelelő körülményeket biztosítani. Az előző években itt is tapasztaltunk hiányosságokat, de most minden a „helyén volt”. Köszönjük a Napsugár Ifjúsági Szálló- Kemping- Apartmanház minden dolgozójának a munkáját, az odaadó figyelmességét. Bátran be lehet írni a jövő évi kempinges naptárunkba a 23. Bajai Halfőző Fesztivál időpontját, mert ide érdemes ellátogatni!
2017-07-05 10:30:33

Kíváncsi rá, hogy merre jár a Levanter-karaván?

Július 2-án, vasárnap egy új útra indultunk: lakóautós csoportunkkal ismét a Baltikum a cél. Három hét alatt végigjárjuk Litvánia, Lettország és Észtország legérdekesebb helyeit és reményeink szerint jókat fürdünk majd a Balti-tengerben, például Jürmala gyönyörű homokos partján.
Ha szeretné figyelemmel kísérni az utazásunkat, megnézni a frissen készült fényképeket, elolvasni a napi tudósításokat, akkor kattintson a következő linkre: ÚTON VAGYUNK
Széles utat... kempingező barátainknak!
2017-07-04 10:49:38

 
Új kemping felfedezése, MCCC a Szalki-szigeten

Rekkenő hőségben érkeztek meg az MCCC kempingezői a Dunaújvároshoz közeli kempingbe. A helyi gasztronómiai programok mellett kiránduláson is részt vehettek szervezők jóvoltából. Már két éve kezdeményezte az MCCC elnöksége, a F.I.C.C. vezetőinél, hogy június 30-át nyilvánítsák a Kempingezők Világnapjává. Ezen a találkozón a helyi plébános emlékezett meg, a sátorépítő Pál apostolról. A találkozóról beszámolót, és képeket Katona Júlia készítette.
2017-07-02 15:45:52

 
Három felejthetetlen nap Törökszentmiklóson

A Magyar Hagyományos Kemping Klub tagjai a törökszentmiklósi kempingben töltöttek el egy hétvégét. A pihenés mellett jutott idő egy sajtüzem meglátogatására, valamint közös ebédre, amit a klub egyik elnökhelyettese készített el. A találkozó beszámolóját köszönjük Egriné Varga Ilonának, a képgalériában a találkozón készült fotókat lehet megnézni.
2017-06-30 09:25:36


Bajai kemping várja a fesztiválozókat


Július második hétvégéjén tartják a XXII. Bajai Halfőző Fesztivált, ilyenkor hazatérnek a világ minden pontjára szétszéledt bajaiak, de ilyenkor jó eséllyel mindenki más is szívesen vallja magát bajainak. Jó együtt hömpölyögni a tömeggel a Petőfi-szigetben vagy a Szentháromság téren, elidőzve egy-egy ismerős asztalánál, ugyanis több ezer bográcsban fő az immár hungarikummá lett bajai halászlé. A gasztronómiai élmény mellett, a környék legjobb néptáncosai és a könnyűzenei élet legnagyobb sztárjai szórakoztatják az idelátogatókat, július 6- 9. között. Részletes programok a www.bajaihalfozofesztival.hu oldalon.

A kempingeseknek külön szerencséjük van azzal, hogy a rendezvényekhez közel, de mégis nyugodt környezetben tudnak lepihenni egy átmulatott éjszaka után. Nincs csodálatosabb érzés, mint reggel egy kávéval a kézben figyelni a kemping melletti Sugovica ébredését. Ezt megteheted, ha a Napsugár Ifjúsági Szálló- Kemping- Apartmanházban foglalsz szállást.
2017-06-28 09:07:35

 
A karcagi kemping megtelt június utolsó hétvégéjén

A nagy meleg ellenére sok kempinges vette az útirányt Karcag felé, hiszen hagyományosan itt rendezik a birkafőző fesztivált. A kulináris élvezetek mellé a szervezők egy kis kulturális programot is felkínáltak az ország minden részéből ide látogató kempingeseknek.
A nézelődésben megfáradt kempingeseket a kemping mellett lévő fürdő várta egy kis felüdülésre.
A XIX. Karcagi Birkafőző Fesztiválról Bereczkiné Nagy Erzsébet küldött beszámolót, fotókat Bereczki Gyula készítette.
2017-06-26 08:57:57

 
A Magyar Camping Caravanning Club elnöke és elnökhelyettes is részt vett az F.I.C.C. Igazgatótanácsának rendes ülésén Brüsszelben. A tanácskozáson történtekről beszámoló és dr. Abonyi Mátyás fotóalbumát nézhetjük meg az MCCC weboldalán.
2017-06-25 12:05:13

 
Találkozzunk Agárdon, Augusztus 3-6 között immár a II. Knaus Partnertalálkozón!

Számos családi programmal, könnyűzenei előadókkal, lakókocsi és lakóautó kiállítással várunk Benneteket Agárdon, a Velencei-tó partján. A találkozón lehetőség nyílik a Knaus Tabbert gyár, valamint a hazai kereskedelmi partnerek által kiállított lakókocsik, lakóautók megtekintésére és a társkiállítók által kínált kempingfelszerelések, kiegészítők, sportszerek megvásárlására is.

Esténként, a tóparton felállított rendezvénysátorban hazai fellépők koncertjei biztosítják majd a bulihangulatot. Fellépők lesznek: Groovehouse, Best Of, Desperado, Smith and Friends, Dynamite Dudes és DJ Dominique. A legkisebbekre is gondoltunk, az ő jókedvükről az Iszkiri zenekar gondoskodik majd! Igyekszünk a gyerekek kedvében járni kültéri játszóeszközökkel is, lesz még körhinta, trambulin, vízi gömb és még sok meglepetés.
Tartsatok velünk, töltsünk el együtt néhány felejthetetlen napot és fedezzétek fel Ti is a kempingezés egyedülálló világát!
Helyszín: Park Strand Kemping – 2484 Agárd, Chernel István u. 51-52. További részletek és jelentkezés a Hollako Kft weboldalán.
2017-06-19 10:56:08
F.I.C.C. Kongresszus Brüsszel

Június 17-én Brüsszelben tartotta Kongresszusát a Fédération Internationale de Camping, Caravanning (F.I.C.C.). A 2017. és 2020. közötti időszakra megválasztották a szervezet elnökének João Alves Pereira Portugáliából. Az elnökségbe a következő országokból választottak tagokat: Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Portugália, Svájc, Törökország, Egyesült Királyság, Olaszország. Az ülés során döntöttek a F.I.C.C. következő években tartandó világtalálkozói helyszínéről.
2018. Németország- Berlin, 2019. Franciaország- Châteaubriant, 2020. Olaszország- Ostia, 2021. Irország. Az információt a PZM alelnökétől- Stanisław Reterski, és a GKC PZM elnökétől Dariusz Jajkotól kaptuk, akik személyesen vettek részt a Kongresszuson.
2017-06-14 13:05:39

 
MCCC kempingtalálkozó Dávodon

Az MCCC Baja után Dávodon, Bács-Kiskun megye déli részén tartotta következő találkozóját. A fürdés mellett jutott idő bel és külföldi (Szerbia) kirándulásra is. Részletes beszámolót, és a találkozó képeit köszönjük Katona Júliának.
2017-06-12 14:16:15

 
Aggteleki Találkozó MHKK

 Magyar Hagyományos Kemping Klub egy újabb helyszínt vett fel a találkozói listájára. Aggtelek és környékének megismerésére sok klubtag vállalkozott. A „Királyi Ízek” udvara, a Baradla barlang, szlovákiai egész napos kirándulás, mind belefért a pünkösdi hétvégébe. Mozsolics Sándor és Marika írt beszámolót, a galéria fényképeit nézve sajnálhatjuk, hogy nem vetünk részt ezen a találkozón.
2017-06-12 08:34:24


 
XXII. Bajai Halfőző Fesztivál július 6-9.

Legjobban várt, legnagyobb szabású ünnepünk július második hétvégéjén egybegyűjti a világ minden pontjába szétszéledt bajaiakat, de ilyenkor jó eséllyel mindenki más is szívesen vallja magát bajainak. Ilyenkor jó együtt hömpölyögni a tömeggel a Petőfi-szigetben vagy a Szentháromság téren, elidőzve egy-egy ismerős asztalánál, a bográcsokból felszálló gőzben. Ilyenkor ugyanis több ezer bográcsban fő az immár hungarikummá lett bajai halászlé, amely nélkül elképzelhetetlen bármilyen ünnep Baján. A jó étekhez pedig jó muzsika is kell, ennek érdekében a környék legjobb néptáncosai vonulnak fel városunkban, de a könnyűzenei élet legnagyobb sztárjai is itt lesznek, hogy gondoskodjanak a szórakoztatásról: idén már elfogadta meghívásunkat az Irie Maffia, az Intim Torna Illegál, itt lesz velünk Majka és Curtis, valamint Demjén Ferenc és Rúzsa Magdolna is. Egészen biztos, hogy megint égig fog érni a jókedv! Részletes programok a www.bajaihalfozofesztival.hu oldalon.
Szállásod már most foglald le a Napsugár Ifjúsági Szálló- Kemping- Apartmanházban.
2017-06-09 13:53:02
50 km/óra 70 km/óra 80 km/óra

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a VÉDA rendszer által rögzített adatok alapján a – 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó – gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedők az átlagosnál gyakrabban követik el a sebességtúllépés jogsértést, vélhetően a KRESZ vonatkozó szabályainak hiányos ismeretei miatt.

A KRESZ idevágó rendelkezése alapján ez esetben autópályán maximum 80 km/óra, lakott területen kívül egyéb úton 70 km/óra, lakott területen 50 km/óra sebességgel szabad közlekedni. Részleteke a police.hu oldalon.
 
2017-06-07 09:44:10

 
Pünkösdi találkozó Baja

Baján a Napsugár Ifjúsági Szálló és Kempingben tartotta meg a pünkösdi találkozóját a Magyar Camping és Caravanning Club. A Sugovica partján, gyönyörű környezetben töltötték a klub tagjai június első hétvégéjét. A város felfedezése mellett megismerkedtek Hajós és Szeremle nevezetességeivel is. Részletes beszámolót Katona Júlia küldte el, a találkozóról Rettegi András, Bereczki Gyula és Katona Júlia készített sok-sok fényképeket. A Bajai Televízió rövid riportot készített a találkozóról.
2017-05-30 08:41:38

 
MCCC Felvidéki találkozó, Zólyom

Ismét határon túli kempingezésre indultunk. Ezúttal észak felé a Felvidékre vettük az irányt. Egyik kedves szlovákiai kempinges társunk vállalta a találkozó megszervezését és a program összeállítását. Még az időjárás felelőssel is sikerült egyeztetnie, mert a találkozó időtartama alatt remek szélcsendes, esőmentes, napos, igazi kirándulóidő volt. A találkozó beszámolóját Katona Júlia írta, a fotóalbumba Katona JuliKiszel András és Rettegi András fotóit lehet megnézni.
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 
Copyright - Campinform.eu | 2008-2019websas.hu | All Rights Reserved! | Impresszum